Veelgestelde vragen

  1. Is een warmtepomp iets voor mij?

    Natuurlijk!
    De vraag is vooral: is je woning al geschikt voor de installatie van een warmtepomp? Wellicht moet je eerst nog iets aanpassen aan de isolatie of je verwarmingssysteem geschikt maken om te verwarmen met lage temperatuur. Deze vraag beantwoorden wij samen met jou in een persoonlijk adviesgesprek.

  2. Wat kost een warmtepomp?

    Wat levert het op!

    Met een warmtepomp kun je een CO2-uitstoot reduceren die gelijk staat aan 75 bomen.
    Een huis dat gelijkmatig wordt verwarmd, verbetert het wooncomfort aanzienlijk.
    Duurzame aanpassingen aan de woning kunnen bijdragen aan het waardebehoud van de woning.

     

  3. Een warmtepomp is niet goedkoop toch?

    Het is maar hoe je het bekijkt. Zeker als de prijs voor gas stijgt. Ook kun je subsidie aanvragen. Uiteindelijk bent je op de lange termijn waarschijnlijk goedkoper uit met een warmtepomp!

    Om een warmtepomp te laten werken is stroom nodig. Bij het gebruik ervan neemt het elektriciteitsverbruik daarom toe. Het gasverbruik neemt, afhankelijk van het gekozen systeem, daarentegen flink af, of daalt zelfs tot nul. Daardoor daalt ook de CO2-uitstoot door verwarming van je woning.

    Wanneer je de benodigde stroom zelf opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, wordt de CO2-uitstoot en de energierekening nog lager.

    De investering is afhankelijk van je woonsituatie en je wensen ten aanzien van comfort.

     

  4. Waarmee kan Duwatech mij helpen?

    Als je je huis wilt verduurzamen heb je 2 keuzes: je kunt alles in één keer doen of het stap voor stap (laten) doen. Wij kunnen je huis stap voor stap ‘warmtepompklaar’ maken. En je van het begin tot het eind adviseren en de benodigde installaties in jouw woning monteren.

  5. Wil je weten of jouw radiatoren of vloerverwarming al voldoende warmte kunnen afgeven?

    Zet de temperatuur van je cv-ketel op 50°C en kijk of het ’s ochtends snel genoeg opwarmt in huis, ook na een koude nacht. Wordt het niet (snel genoeg) warm? Dan moet je beter isoleren óf je afgiftesysteem (bijvoorbeeld je radiatoren) verbeteren.

  6. Ons huis is van voor 2001, heeft een warmtepomp dan wel nut?

    Dat hangt van de situatie af. Voor je aan een warmtepomp zou moeten denken, is isolatie van je huis het eerste wat je moet doen.

    Is jouw huis al goed geïsoleerd? Dan kan je jouw huis misschien al goed warm krijgen met de radiatoren die er nu staan. Laat je hierover goed door ons adviseren.

     

  7. Kan ik ook mijn huis door jullie laten isoleren?

    Wij isoleren de woning niet. Wel kunnen wij, naast een warmtepomp, je verwarmingssysteem geschikt maken om te verwarmen met lage temperatuur, vloerverwarming aanleggen en een geschikt ventilatiesysteem installeren.

     

  8. Koelen met een warmtepomp of met airconditioning?

    Wist je dat airconditioning ook een warmtepomp is? Het is een lucht/lucht warmtepomp. En ook dit type warmtepomp installeren wij.

    Wil je weten welke opties er voor jouw woning zijn? Wij adviseren je welk systeem voor jouw situatie de beste keuze is!