Alles over Warmtepompen

Alles over Warmtepompen

Warmtepompen zijn er in diverse soorten en vormen. Welke warmtepomp past bij jouw wensen?

Wil je de woning alleen verwarmen of ook koelen? Hoe zit het met je warm tapwater in de keuken en badkamer? Wil je volledig gasloos of nog niet helemaal van het gas af? In onderstaand overzicht zetten wij de verschillende mogelijkheden op een rijtje.

Water/water warmtepomp

Een water/water warmtepomp maakt gebruik van zonnewarmte die in de aardbodem is opgeslagen. Je woning wordt hiermee voorzien van verwarming en warmtapwater en in de zomer ook van koeling. De bron van de warmtepomp is een verticale bron d.m.v. een boring in de tuin.

Lucht/water warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht om je huis te voorzien van verwarming, koeling en warmtapwater. Een lucht/water warmtepomp bestaat uit een buitenunit met een stille werking en een binnenunit met een geïntegreerde of losse boiler.

PVT warmtepomp paneel in combinatie met een water/water warmtepomp

Het Triple Solar®-systeem bestaat uit PVT warmtepomp panelen en een water/water warmtepomp. Hiermee is het mogelijk een woning op duurzame wijze te verwarmen en te koelen. En tevens van warm tapwater en elektriciteit te voorzien. Met het warmtepomp paneel sla je twee vliegen in één klap. De zonnepanelen zetten zonlicht om in energie, de thermische wisselaar aan de achterkant van het paneel zorgt voor verwarming en warm water.

Ventilatielucht/water warmtepomp

Een ventilatielucht/water warmtepomp wint energie terug uit de warme ventilatielucht van je huis. Eventueel aangevuld met buitenlucht. Het is een energiezuinige oplossing voor het leveren van verwarming, ventilatie en warmtapwater.

Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht/lucht warmtepomp is eigenlijk een airconditioningsysteem. Hiermee kan je niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Deze warmtepomp maakt hiervoor gebruik van de buitenlucht.

Hybride warmtepompen

Een hybride warmtepomp onttrekt net als een lucht/water warmtepomp warmte aan de buitenlucht. Hij werkt samen met de cv-ketel. De warmtepomp levert daarbij de benodigde warmte voor je verwarming, terwijl je cv-ketel warmtapwater bereidt.

 

Duwatech werkt op het gebied van warmtepompen samen met de gerenommeerde merken Daikin en NIBE. Hun jarenlange ervaring met warmtepompen is de reden dat wij voor deze merken hebben gekozen. Het zijn betrouwbare merken met veel kennis over duurzaam wonen, verwarmen en koelen. Daarnaast hebben wij een Preferred Partnership met Triple Solar, de leverancier van het Triple Solar PVT-systeem.

 

 

Radiatoren
Er zijn radiatoren of convectoren die speciaal ontworpen zijn voor lage temperatuur verwarming en koeling.
Radiatoren
Service & Onderhoud
Alles slijt, zelfs onze producten. Onderhoud is dus noodzakelijk.
Service & Onderhoud
Ventilatie
Voor een optimale luchtkwaliteit in de woning adviseren wij de woning te voorzien van een goed ventilatiesysteem. 
Ventilatie

Onze merken, betrouwbaar en bewezen technieken

Daikin

Een betrouwbaar merk met veel kennis over duurzaam wonen, verwarmen en koelen.

Meer over Daikin
Triple Solar

PVT-panelen: duurzaam verwarmen zonder aardgas.

Energie voor het hele huis
Nibe

Bijna 40 jaar ervaring met warmtepompen.

Bekijk de warmtepompen van NIBE