Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming verdraagt lage cv-water temperaturen om de ruimte te verwarmen

Om energiezuiniger te gaan stoken of over te stappen naar een warmtepomp is het noodzakelijk om je verwarmingssysteem in de woning geschikt te maken om te verwarmen met lage temperaturen.

Warmtepompen zijn het meest efficiënt bij lage afgiftetemperaturen. De keuze voor een warmtepomp kan daarom ook gevolgen hebben voor je totale verwarmingssysteem. Een warmtepomp werkt op lage temperaturen. Is huidige afgiftesysteem in de woning daarvoor al geschikt? Of is aanpassing naar bijvoorbeeld vloerverwarming nodig?

Aanpassingen aan het afgiftesysteem voert Duwatech ook uit. Wij kunnen de huidige radiatoren vervangen door vloerverwarming aan te leggen. Alleen in de woonkamer en zelfs ook in de hele woning.

Een groot voordeel van vloerverwarming zijn de lage energiekosten. Het systeem werkt op een lage temperatuur van zo’n 35°C.

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming.

Vloerverwarming nat systeem
Het natte vloerverwarmingssysteem is de meest gebruikte soort. Hierbij worden buizen rechtstreeks in de cementdekvloer of anhydrietvloer geplaatst. De opbouwhoogte varieert tussen de 16 en 20 cm. Dit systeem is dan ook alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen en bestaande woningen waar voldoende inbouwhoogte voorzien wordt.

Regelmatig komen wij tegen dat de beschikbare opbouwhoogte beperkt is. Dan kun je kiezen voor een systeem van Warp Systems. Dit systeem heeft het dunste verwarmingssysteem van slechts 15 mm. Perfect voor situaties waar weinig opbouwhoogte beschikbaar is. Deze variant kan worden afgewerkt met een egalisatielaag.

Vloerverwarming droog systeem
Ook komen we tegen dat bijvoorbeeld vanwege de (houten) ondervloer geen natte afwerklaag mogelijk is. Dan kun je kiezen voor een zogenaamd ‘droogbouw systeem’. Na plaatsing kun je direct een zwevende, stijve afwerkvloer zoals laminaat of parket aanleggen en het vloerverwarmingssysteem in gebruik nemen. Hak-, breek- en freeswerk is overbodig. Het lichtgewicht systeem met isolatie waar wij  mee werken is van Warp Systems. En kent een minimale opbouwhoogte van slechts 15 mm!

Infrezen
Het is ook mogelijk om vloerverwarming in te werken in de bestaande vloer door middel van frezen. In de bestaande dekvloer worden sleuven gefreesd waarin de verwarmingsleidingen komen te liggen. De vloer wordt hierdoor niet verhoogd. De deuren hoeven dan bijvoorbeeld niet ingekort te worden. Dit systeem is veelal goedkoper dan de oplossingen van bijvoorbeeld een droogbouw systeem of het dunne vloerverwarmingssysteem van Warp Systems.

 

 

Radiatoren
Er zijn radiatoren of convectoren die speciaal ontworpen zijn voor lage temperatuur verwarming en koeling.
Radiatoren
Alles over Warmtepompen
Warmtepompen zijn er in diverse soorten en vormen. Welke warmtepomp past bij jouw wensen?
Alles over Warmtepompen
Airconditioning
Koeling wordt ook in woningen steeds belangrijker voor mensen. Ook hier bieden wij met de warmtepomp een oplossing voor. Maar ook de klassieke airco installeren wij.
Airconditioning

Onze merken, betrouwbaar en bewezen technieken

Triple Solar

PVT-panelen: duurzaam verwarmen zonder aardgas.

Energie voor het hele huis
Nibe

Bijna 40 jaar ervaring met warmtepompen.

Bekijk de warmtepompen van NIBE
Daikin

Een betrouwbaar merk met veel kennis over duurzaam wonen, verwarmen en koelen.

Meer over Daikin