Ventilatie

Ventilatie

Voor een optimale luchtkwaliteit in de woning adviseren wij de woning te voorzien van een goed ventilatiesysteem. 

Waarom ventileren?
In een woning raakt de binnenlucht op vele manieren vervuild. Voornaamste bron van vervuiling zijn wij als bewoner zelf. Met al onze activiteiten in huis zoals koken, wassen, douchen, schoonmaken. Ook geeft ons meubilair en andere interieurproducten stoffen af die in huis terechtkomen. Bij te hoge concentraties zijn deze vervuilende stoffen schadelijk voor onze gezondheid en de woning zelf.

Hoe kan je het binnenklimaat van de woning verbeteren?
In veel bestaande woningen is sprake van natuurlijke ventilatie. Door kieren en tochtgaten komt er vanzelf frisse lucht de woning binnen. Ook ventilatieroosters zorgen voor deze natuurlijke ventilatie. Het nadeel hiervan is het ontstaan van tocht en het verlies van warmte. Met hogere energiekosten tot gevolg. Om dit tegen te gaan is het belangrijk om de woning te isoleren. Wanneer er na isolatie geen gebruik wordt gemaakt van extra ventilatie kan er alleen geen verse lucht meer de woning in komen! Hierdoor kan alsnog een vochtig en ongezond binnenklimaat ontstaan. Daarom adviseren wij om na het isoleren een decentrale ventilatie-unit in de woning aan te brengen.

Wij werken op het gebied van decentrale ventilatie samen met ClimaRad. Bij de keuze voor een ventilatie-oplossing is het belangrijk om samen te kijken naar jouw wensen.

Hoe werkt zo’n ventilatiesysteem?
Een decentrale ventilatie-unit met warmteterugwinning voert schone lucht toe en vervuilde lucht af. Dit gebeurt alleen in de warme vertrekken, voornamelijk de woonkamer. In tegenstelling tot natuurlijke ventilatie wordt bij decentrale ventilatie de toegevoerde lucht voorverwarmd door een WTW-unit. Deze unit zorgt ervoor dat ventilatie rechtstreeks via de gevel plaatsvindt. Hierdoor zijn complexe ventilatiekanalen overbodig.

De ingebouwde sensoren meten luchtkwaliteit (CO2), luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur. Dit gaat volledig automatisch: de gebruiker hoeft zelf niets te doen om de ventilatie te regelen. Het systeem weet op die manier hoeveel frisse lucht er toegevoerd en verwarmd moet worden.

Het systeem kan worden uitgebreid met één of meerdere zogenaamde Fans in de slaapkamers. Deze Fan zorgt dan ook voor een comfortabele luchttoevoer in de slaapkamer, die in combinatie met de WTW-unit en afzuiging in de hele woning een gezond binnenklimaat realiseert.

Ook voor de zogenaamde natte ruimtes, zoals de badkamer en toilet, kunnen wij oplossingen aanbieden voor een goede binnenluchtkwaliteit. Deze Fans worden automatisch aangestuurd op basis van de luchtvochtigheid en aanwezigheid van personen in de ruimte.

De verschillende producten communiceren draadloos met elkaar.

Afzuiging van de natte ruimtes zoals badkamer, toilet en keuken kan ook plaatsvinden door een centrale afzuig box. Deze Maxi box communiceert met de WTW-unit in de woonkamer. De Maxi box wordt automatisch aangestuurd op luchtvochtigheid en op tijdsturing van de WTW-unit in de woonkamer.

 

 

 

Airconditioning
Koeling wordt ook in woningen steeds belangrijker voor mensen. Ook hier bieden wij met de warmtepomp een oplossing voor. Maar ook de klassieke airco installeren wij.
Airconditioning
Vloerverwarming
Vloerverwarming verdraagt lage cv-water temperaturen om de ruimte te verwarmen
Vloerverwarming
Service & Onderhoud
Alles slijt, zelfs onze producten. Onderhoud is dus noodzakelijk.
Service & Onderhoud

Onze merken, betrouwbaar en bewezen technieken

ClimaRad

Goede ventilatie in woningen en gebouwen is essentieel.

Wilt u ook goede ventilatie?
Jaga

Radiatoren voor milieubewust koelen, ventileren en verwarmen.

Er is geen planeet B.