Waarschijnlijk kunt u subsidie krijgen

Voor duurzame maatregelen kun je als woningeigenaar subsidie aanvragen. De overheid heeft hiervoor de Investeringsubsidie voor duurzame energie (ISDE). Deze subsidie geldt ook als je een warmtepomp koopt voor een bestaande woning. De hoogte van de subsidie hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen van de warmtepomp.

Voor een hybride warmtepomp met een vermogen van 5 kW krijg je EUR 1.500,- tot EUR 1.800,- subsidie.

Voor een lucht/water warmtepomp is het subsidiebedrag over het algemeen EUR 1.800,- op meer.

Voor een water/water warmtepomp start het subsidiebedrag bij EUR 2.500,-.

De precieze bedragen en meer informatie over het aanvragen van deze ISDE-subsidie vind je op de website van het RVO: www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren/voorwaarden

Ook steeds meer gemeentes stellen subsidie beschikbaar voor het verduurzamen van woningen. Check op de website van Duurzaam Bouwloket of je ook via jouw gemeente nog extra subsidie kunt krijgen!

Wie zijn woning wil verduurzamen en hiervoor onvoldoende eigen geld heeft, kan een lening afsluiten. Verschillende hypotheekverstrekkers bieden de mogelijkheid energiebesparende maatregelen mee te financieren in de hypotheek. Een aantal hypotheekverstrekkers geeft rentekorting als sprake is van een energiezuinige woning.

De Energiebespaarlening is een lening van het Nationaal Warmtefonds. Het is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw huis te financieren. Afhankelijk van het energieverbruik kunnen de kosten van de lening vaak worden betaald uit de opbrengst van de energiebesparing!

 

 

 

 

 

 

Onze merken, betrouwbaar en bewezen technieken

Daikin

Een betrouwbaar merk met veel kennis over duurzaam wonen, verwarmen en koelen.

Meer over Daikin
Nibe

Bijna 40 jaar ervaring met warmtepompen.

Bekijk de warmtepompen van NIBE